Bir Fransız fizikçi, James Webb'den bir atış olarak bir sosisin fotoğrafını şaka yollu bir şekilde aktardı. Proxima Centauri resminde söyledi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bir Fransız fizikçi, James Webb'den bir atış olarak bir sosisin fotoğrafını şaka yollu bir şekilde aktardı. Proxima Centauri resminde söyledi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Fransa’dan fizikçi Etienne Klein, sosyal ağların kullanıcılarını oynamaya karar verdi. Proxima Centauri yıldızının bir fotoğrafı olduğunu iddia ederek, James Webb uzay gözlemevinden bir görüntü olarak bir chorizo ​​​​sosis çemberinin fotoğrafını dağıttı. Ağda yazılan her şeye inanmamanız gerektiğini göstermek istedi ve başardı.


Binden fazla kullanıcı Klein’ın orijinal gönderisini retweetledi ve hatta insanları yanılttığı için özür dilemek zorunda kaldı.

Ne olduğuna şaşırdım. İnsanların bunun sahte bir görüntü olduğunu hemen fark edeceklerini düşündüm.“dedi Klein. Ayrıca, büyük Fransız televizyon kanallarından gazetecilerin bile fotoğrafı paylaştığını da sözlerine ekledi.

Aynı zamanda, birisiyle alay etmek veya aldatmak istemediğini de kaydetti. Ve sadece yanlış bilgilere kanmanın ne kadar kolay olduğunu göstermeyi planladı.

Daha önce, milletvekillerinin Apple ve Google’ı sahte kripto hizmetlerini tanımlamaya zorlayacağı bildirilmişti.

AMD, GPU Sürücülerinin Sormadan CPU'ları Hız Aşırttığını Onayladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

AMD, GPU Sürücülerinin Sormadan CPU'ları Hız Aşırttığını Onayladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

(İmaj kredisi: Shutterstock)AMD onayladı Tom’un Donanımı GPU sürücüsündeki bir hatanın aslında BIOS’ta Ryzen CPU ayarlarını izinsiz değiştirmesi. Bu durumun, kullanıcının bilgisi olmadan Ryzen CPU’larda otomatik hız aşırtması yaptığı gösterilmiştir.

Read More »

Starfield, uzun süredir kayıp olan bir Elder Scrolls özelliğini geri getiriyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Starfield nihayet ortaya çıktı ve Bethesda’nın merakla beklenen bilimkurgu RPG’si, Elder Scrolls serisinin 1996’daki Daggerfall’dan beri görünmeyen bir mekaniğini yeniden tanıtacak gibi görünüyor.

Read More »

Yofukashi no Uta – Outerhaven - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Geceleri başıboş dolaşan bir insomniac, bazı ilginç komplo noktalarına yol açabilecek oldukça iyi bir öncül gibi geldi. Artı, ilk bölümünün ne kadar iyi olduğuna dair bazı söylentiler duydum. Yofukashi no Uta (Gecenin Çağrısı) bu yüzden kontrol etmeye karar verdim. Şimdi ilk bölümü gördüğüme göre, herkesin anlattığı kadar iyi miydi?

Read More »

Belgeler, Pixel 7 hattı için kapaklı kılıfların olasılığı hakkında büyük ipucu bırakıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bir mıknatısın varlığını ve manyetik kuvvetin gücünü algılamak için bir Hall sensörü kullanılır. Telefon üreticileri bu sensörü, mıknatıs kullanan kapaklı kılıflara sahip olması beklenen telefonlara yerleştirir. Kılıf kapatıldığında ve telefondaki sensör güçlü bir manyetik alan algıladığında ekranın açılmasını sağlar. Sensör, manyetik alanın zayıf olduğunu veya olmadığını gösterirse (ki bu, kapak açıkken olur), ekran açılır. Kapak kapatıldığında, manyetik alan daha güçlüdür ve bu da ekranı kapatır.

Read More »

Hacker, Şanghay'ın COVID Uygulamasının 48,5 Milyon Kullanıcısının Verilerini Satmayı Teklif Ediyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bir bilgisayar korsanı, Şanghay şehri tarafından yürütülen bir COVID sağlık mobil uygulamasının 48,5 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerini elde ettiğini iddia ediyor ve bu, Çin finans merkezinin verilerinin bir aydan biraz fazla bir süre içinde ihlal edildiğinin ikinci iddiası.

Read More »

Ulusal Bilim Vakfı, Arecibo Gözlemevi teleskopunu yeniden inşa etmeyecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Ulusal Bilim Vakfı (NSF), 2020’nin sonlarında çöküşünün ardından Porto Riko’daki devasa Arecibo Gözlemevi’ni yeniden inşa etmeyecek. Ajans bunun yerine STEM eğitimine ve sosyal yardıma odaklanan bir eğitim merkezi inşa etmeyi planlıyor. NSF duyurusuna göre.

Read More »
Dört tekerlekten çekişli ve gizlilik moduna sahip ilk Corvette. Chevrolet Corvette E-Ray 2024 canlı olarak gösterildi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Dört tekerlekten çekişli ve gizlilik moduna sahip ilk Corvette. Chevrolet Corvette E-Ray 2024 canlı olarak gösterildi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Chevrolet çıktı ilk tanıtım 2024 Chevrolet Corvette E-Ray hibrit, arabayı ilk kez gösteriyor ve yeni bir Gizli moda sahip olacağını ortaya koyuyor.

Read More »

Google Mesajlar Uygulaması: Uydu üzerinden acil SOS Android'e mi geliyor? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Apple geçen yıl uydu aracılığıyla acil SOS özelliğini kullanıma sunduğundan beri, bu yararlı özelliğin nasıl bir kahraman gibi davranarak hayat kurtardığına dair çok sayıda hikaye duyuyoruz. Bu özellik, herhangi bir hücresel alımınız olmadığında bile bir uyduya bağlanmanıza ve bir acil durum servis sağlayıcısına bir SOS mesajı göndermenize olanak tanır. Daha önceki söylentiler, SOS acil servisinin Android 14’e geçebileceğine dair ipuçları veriyordu. Şaşırtıcı bir şekilde, o gün beklenenden daha erken gelebilir. Google Mesajlar uygulaması, kullanıcıların uydu aracılığıyla acil SOS mesajları göndermelerini sağlamak için hazırlanıyor gibi görünüyor. keskin gözlü kullanıcı Neïl Rahmouni daha sonra Mishaal Rahman tarafından X’te paylaşılan bu ilerlemeyi fark etti (üzerinden Android Yetkilisi).

Read More »

Elon'un Twitter'ı Biyometrik Verileriniz ve İstihdam Geçmişiniz için Geliyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Elon Musk’un Twitter’ı Çin merkezli WeChat gibi bir “her şey uygulaması” haline getirme çabası, uygulamayı şüpheli veri toplamanın tavşan deliğine götürüyor. Bu hafta şirket, Gizlilik Politikası “Biyometrik Bilgiler” ve “İş Uygulamalar/Öneriler.”

Read More »

Google, arama motoru lideri konumunu korumak için nüfuzunu kullanırdı — Siècle Digital - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bugün Google, dünya arama motoru pazarına büyük ölçüde hakimdir, ancak bunun bedeli ne? Geçen hafta DuckDuckGo, Samsung ve Apple’dan birkaç üst düzey yönetici…

Read More »

Asus sonunda ROG Phone 8/8 Pro'yu ABD'de piyasaya sürdü - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Asus tanıttı ROG Telefon 8 serisi neredeyse iki ay önce piyasaya sürüldü, ancak şirketin oyun odaklı amiral gemileri yalnızca bu hafta Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıktı. Maalesef bugün sipariş verseniz bile telefonun elinize geçmesi yaklaşık bir ay sürecektir.

Read More »

Other Articles