Balıkesirli orman köylülerine hibe desteği - Egeli Sabah Haberleri

Balıkesirli orman köylülerine hibe desteği - Egeli Sabah Haberleri - 02/09 15:15

balıkesirli orman köylülerine hibe desteği - egeli sabah haberleri
2024-02-09
Balıkesirli orman köylülerine hibe desteği - Egeli Sabah Haberleri
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, kurumlarının orman yangını söndürme çalışmalarının dışında pekçok projeye imza attıklarını söyledi. Sorumluluk alanlarındaki yüzde 70 civarında ormanlardaki bakım çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Kırcı, "14.5 milyon fidanın bakımını yaptık ve 8 milyona yakın fidan ürettik. Orman köylülerine de 176 aileye 4 milyon lira destek sağladık" şeklinde konuştu.
36 mahallede köy ormanı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kırcı, "Bu köy ormanlarında gelir getirici türlerle ceviz, badem, kızılcık gibi türlerle ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüzle mera ıslahı konusunda ortaklaşa bir proje yürütüyoruz. Mera ıslahı konusunda bizde destek olarak meraların ıslahı konusunda Tarım İl Müdürlüğümüzle bu çalışmalarımız devam ediyor. Yabanı zeylinliklerle ilgili aşılama faaliyetlerimizi bu sene bitirdik aşılama işlemlerini yaptık. Ayrıca 2 bin tanede zeytin fidanı diktik. Köylerimizin yollarının kenarlarını, karayollarımızın yollarının kenarlarında bu sene 10 km bir çalışma yaptık. Eski maden sahalarını rehabilitasyonu ve ağaçlandırmalarına devam ediyoruz. Programların tamamını gerçekleştirdik" diye konuştu.
balıkesirli orman köylülerine hibe desteği - egeli sabah haberleri
 İşçi Blokları’nda gecekondu yandı - Ankara Başkent Haberleri}

İşçi Blokları’nda gecekondu yandı - Ankara Başkent Haberleri

BALGAT 100. Yıl İşçi Blokları Mahallesi 1550'inci Cadde'deki bir gecekonduda sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını gören çevre sakinleri itfaiye ve polis ekiplerini aradı. Yanan gecekonduda şans eseri kimse olmadığı için herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Yangın kısa ...

Read More »