Adana Lezzet Festivali Ekim ayında başlıyor - Güney Haberleri

Adana Lezzet Festivali Ekim ayında başlıyor - Güney Haberleri - 05/02 22:45

adana lezzet festivali ekim ayında başlıyor - güney haberleri
2024-05-02
Adana Lezzet Festivali Ekim ayında başlıyor - Güney Haberleri
Adana'yı lezzet festivali heyecanı sardı. Adana Lezzet Festivali hakkında bilgi veren Vali Mahmut Demirtaş, festival ile kent kültürüne önemli bir köşe taşını daha eklediklerini kaydetti. Vali Demirtaş, meşhur Adana Kebabı, şalgam suyu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi, karakuş tatlısı ve bici bicisi başta olmak üzere Anadolu'nun vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Adana'ya yakışır bir festival düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

MARKA ŞEHİR ADANA
Kenti marka şehir yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Vali Demirtaş, "Festival kapsamında, Adana mutfağından örneklerinin katılımcıların beğenisine sunacağız. Aşçılarımız Adana'nın birbirinden güzel yemeklerinin püf noktalarını da ziyaretçilerle paylaşacaklar. Birbirinden leziz tatları bünyesinde barındıran Adana mutfağı, festival sayesinde şöhretini Torosların ötesine taşıyacak" dedi.

"Yemek kültürüne sahip çıkmalıyız"
Dünyanın dört bir yanında milletlerin kendilerine ait olmayan yemeklere, tatlılara dahi patent alma telaşına düştüğünü anımsatan Vali Demirtaş, "Adana lezzetlerini koruma altına almalı ve yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız. Kentin bütün paydaşlarıyla işbirliği yaparak Adana Lezzet Festivali'nin her yıl düzenlenmesi, uluslararası platforma taşınması ve geleneksel hale dönüştürülmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.
adana lezzet festivali ekim ayında başlıyor - güney haberleri
 Melanom kanserine yeni tedavi - Sağlık Haberleri}

Melanom kanserine yeni tedavi - Sağlık Haberleri

Avustralyalı araştırmacılar en ölümcül cilt kanseri tipi olan melanom kanserini durdurup diğer organlara sıçramasını engelleyebilecek bir yöntem geliştirdiklerini açıkladı.Melanom Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, 12 ay süren uluslararası testlerde, melanom kanserinin ileri safhalarında 2 ila...

Read More »