Kadınlardan şiddete karşı “Karışamazsınız Projesi” - Egeli Sabah Haberleri

Kadınlardan şiddete karşı “Karışamazsınız Projesi” - Egeli Sabah Haberleri - 02/01 02:17

kadınlardan şiddete karşı “karışamazsınız projesi” - egeli sabah haberleri
2024-02-01
Kadınlardan şiddete karşı “Karışamazsınız Projesi” - Egeli Sabah Haberleri
Giydikleri kıyafetler nedeniyle fiziki ve sözlü olarak şiddete maruz kalan kadınlara destek olmak için İzmirli kadınlar bir araya geldi. İzmirli müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, öncülüğünde yürütülen "Karışamazsın Projesi" ile İzmirli kadınlar, kadınlara yönelik şiddete tepki gösterdi. Kaya Termal Otel'de gerçekleşen gecede, İzmirli kadınlar, tayt, türban, şort, şalvar, mini etek giyerek podyumda yürüdü. izmirli kadınlar ellerinde taşıdıkları "Kadına şiddete hayır", "Özgürlüğüme dokunma", "Kıyafette de hayatta da eşitlik" dövizleriyle "Şiddete "Hayır" dedi.

KİMSE KARIŞAMAZ
İzmir'in özgürlük ve hoşgörü şehri olduğunu belirten Muharrem Dayanç, "Karışamazsınız Projesi ile giydiği kıyafet nedeniyle kimsenin şiddete uğramasını istemiyoruz, bunu erkek duyarlılığıyla ortaya koymak istedik. İzmirli kadınlar isterse şortunu da giyecek, isterse başörtüsü de takacak. Bu mesajı İzmir'den tüm Türkiye'ye haykırıyoruz" diye konuştu. Etkinliğe, Türkiye'nin ilk kadın ortodontisti 101 yaşındaki Ayşe Mayda, Türk etnolog, koleksiyoner ve Türk kültürü araştırmacısı Sabiha Tansuğ, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Yazar Canan Tan da katıldı.
kadınlardan şiddete karşı “karışamazsınız projesi” - egeli sabah haberleri
 OHAL Komisyonu’na 101 bin 500 başvuru - Son Dakika Haberler}

OHAL Komisyonu’na 101 bin 500 başvuru - Son Dakika Haberler

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan uzaklaştırılan yaklaşık 107 bin kişiden 101 bin 496'sı OHAL Komisyonu'na başvurdu.17 Temmuz'da almaya başladığı başvuruları dün tamamlayan Komisyon'a, FETÖ ile mücadele kapsamında kapatılan 774 tüzel kişinin de başvurusu oldu.Başkanlığı...

Read More »