Fuar alanında ihale sorunu - Ankara Başkent Haberleri

Fuar alanında ihale sorunu - Ankara Başkent Haberleri - 01/29 02:49

fuar alanında ihale sorunu - ankara başkent haberleri
2024-01-29
Fuar alanında ihale sorunu - Ankara Başkent Haberleri
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, ANKESOB, Ankara Ticaret Borsası ve Akyurt Belediyesi tarafından başkente yapılması planlanan fuar alanı ile ilgili kriz geçtiğimiz günlerde çözülmüştü. Proje ortakları temmuz ayında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı ziyaret ederek Esenboğa Metrosu'nun fuar alanından da geçmesini talep etmişti. 2015 yılında ilk adımı atılan proje ile ilgili tüm sorunlar aşılırken projenin detaylarının konuşulması ve ihale tarihinin belirlenmesi için 8 Eylül'de toplantı kararı alınmıştı.

ÜÇ BAŞKAN KATILMADI
14 Ağustos'ta ihale kararı verilmesi gereken projenin 8 Eylül'de de ihaleye çıkması bekleniyordu. Ancak projenin tüm paydaşlarının birarada olması gereken toplantı bir türlü gerçekleşemedi ve ihale tarihi belirlenemedi. Daha sonra fuar için 8 Eylül olarak belirlenen toplantı tarihi mazeretler nedeniyle 12 Eylül'e ertelendi. Dün gerçekleşmesi beklenen toplantıya ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve ATB Başkanı Faik Yavuz mazeret bildirerek katılmayınca fuar alanının ihale tarihi yine belirlenemedi. Fuar yönetiminin ilerleyen günlerde ne karar alacağı merak konusu oldu. Biran önce ihaleye çıkması gereken proje için tüm paydaşların mimarlar tarafından hazırlanan çalışmaya son halini inceleyip onay vermesi gerekiyor.



7 KURUM ORTAK
Ankara'ya dev bir fuar alanı ve kongre merkezi inşa etmek amacıyla 2015 yılında kurulan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi AŞ'nin hissedarlık yapısı ise şöyle: "Ankara Büyükşehir Belediyesi yüzde 24, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yüzde 24, Ankara Ticaret Odası (ATO) yüzde 20, Ankara Sanayi Odası (ASO) yüzde 20, Ankara Ticaret Borsası (ATB) yüzde 5, Akyurt Belediyesi yüzde 5, Ankara Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yüzde 2."
fuar alanında ihale sorunu - ankara başkent haberleri
 Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri}

Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri

Vietnam Başbakanlık Binası'ndaki ortak basın toplantısı öncesinde, Başbakan Binali Yıldırım ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc'un eşliğinde, iki ülke arasındaki anlaşmalar imza altına alındı.Ekonomi Bakanlığı ile Vietnam Planlama ve Yatırım Bakanlığı arasındaki serbest bölgeler, ihraç işleme bölg...

Read More »