Japon öğrenci ve öğretim üyesini caretta caretta yaraladı

Japon öğrenci ve öğretim üyesini caretta caretta yaraladı - 03/19 01:33

japon öğrenci ve öğretim üyesini caretta caretta yaraladı
2024-03-19
Japon öğrenci ve öğretim üyesini caretta caretta yaraladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü, geçen yıl Japon Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ile "Ege Denizi'nde Mavi Yolculuk ve Yat Charter Sektörü İçin Tasarımlar" konusunda ortak çalışma başlattı.

Bu kapsamda düzenlenen 4. Uluslararası Tasarım Çalıştayı'na Japonya'dan 8 öğrenci ve 3 öğretim üyesi; İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 13 öğrenci ve 4 öğretim üyesi katıldı.

Çalıştaya katılan Japan ve Türk öğretim üyeleri öğrencileriyle birlikte incelemelerde bulunmak için 5 günlüğüne Muğla'nın Bodrum ilçesine geçti.

Tekne ile denize açılan Türk ve Japon öğretmen ve öğrenciler Kara Ada, Orak Adası ve Akvaryum, Tavşanburnu koylarında incelemelerde bulundu.

BACAĞINDAN ISIRDI

Bodrum'a 12 mil mesafedeki Orak Adası'nda geçen 8 Eylül'deki inceleme sırasında denize atlayan 19 yaşındaki Japon kız öğrenci Watanabe Ai'nin bir süre sonra bir caretta carettanın saldırısına uğradı. Deniz kaplumbağasının bacağının üç yerinden ısırdığı genç kızın feryatları üzerine, yardım için 29 yaşındaki kadın öğretim üyesi Yasuko Takayama ve yatın personeli de suya atladı.

Caretta carettalar biri bu defa öğretim üyesi Yasuko Takayama'ya saldırıp, bacağı ve karnının yan tarafından ısırdı.

KUDUZ AŞISI YAPTILAR

Caretta carettanın saldırısına uğrayarak yaralanan konuk öğrenci ve öğretim üyesi, sudan çıkartılıp, tedavileri için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kuduz aşıları yapılıp, yarım gün müşahade altında tutulan iki Japon, taburcu edildi.








Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)
japon öğrenci ve öğretim üyesini caretta caretta yaraladı
 Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler}

Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın halefi Donald Trump'a bıraktığı mektubun içeriğini Amerikan CNN televizyonu tarafından yayınladı.Obama'nın Oval Ofis'teki çalışma masasının çekmecesine bıraktığı mektupta, "demokrasi ilkelerini aşındırmamak gerektiği" uyarısı var.'BİZ BU MAKAMIN GEÇİCİ SAKİNLERİYİZ....

Read More »