Filipinler'de kaçırılan 2 denizci 10 ay sonra kurtuldu

Filipinler'de kaçırılan 2 denizci 10 ay sonra kurtuldu - 02/10 21:39

filipinler'de kaçırılan 2 denizci 10 ay sonra kurtuldu
2024-02-10
Filipinler'de kaçırılan 2 denizci 10 ay sonra kurtuldu

Tuğgeneral Cirilito Sobejana, Sulu kentinin Indanan kasabasında araç içindeki iki kişinin yolunun askerlerce kesildiğini belirtti.

Söz konusu kişilerin Ebu Seyyaf militanlarının 10 aydır elinde tuttuğu ve örgütün elinden kaçarak kurtulan Endonezyalı denizciler Sarapuddin Koni ve Sawal Meryem olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Sobejana, denizcilerin örgütün elinden nasıl kurtulduklarına yönelik henüz net bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

19 KASIM'DA KAÇIRMIŞLARDI

Ebu Seyyaf tarafından geçen yıl 19 Kasım'da Malezya'nın Sabah eyaleti açıklarında kaçırılan Koni ve Meryem, sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den bu yana faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

AĞUSTOS AYINDA TALİMAT VERMİŞTİ

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen yıl ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirmesi" için emir vermişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
filipinler'de kaçırılan 2 denizci 10 ay sonra kurtuldu
 Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler}

Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın halefi Donald Trump'a bıraktığı mektubun içeriğini Amerikan CNN televizyonu tarafından yayınladı.Obama'nın Oval Ofis'teki çalışma masasının çekmecesine bıraktığı mektupta, "demokrasi ilkelerini aşındırmamak gerektiği" uyarısı var.'BİZ BU MAKAMIN GEÇİCİ SAKİNLERİYİZ....

Read More »