AB: Yardımlara izin verilsin - Son Dakika Haberler

AB: Yardımlara izin verilsin - Son Dakika Haberler - 03/29 19:54

ab: yardımlara izin verilsin - son dakika haberler
2024-03-29
AB: Yardımlara izin verilsin - Son Dakika Haberler

Avrupa Birliği (AB), Arakan'da tüm taraflara gerginliği azaltma, uluslararası insan hakları hukukuna uyma ve sivillere karşı şiddet uygulamama çağrısında bulundu. AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaklaşık 350 bin kişinin mağdur olduğunu ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini belirtti.

SOYKIRIM SORUSUNA YANIT YOK
Yardım görevlilerinin işlerini yapmalarına izin verilmesi gerektiğini vurgulayan Stylianides, AB'nin Arakan'a insani yardım ulaştırılması için yoğun çaba sarf ettiğini ve konunun tüm muhataplarıyla görüşme halinde olduğunu aktardı. Stylianides Arakan'da durum düzelene kadar Bangladeş hükümetinin Arakanlı mültecileri koruma altına alması gerektiğini ifade etti. Stylianides, "Tüm Birçok Arakanlı sivil ciddi zarar gördü ve şiddette maruz kalmamak için Bangladeş'e kaçıyor. Bu kişiler sınır dışı edilmemeli ve tekrar Arakan'a gönderilmemeli" ifadelerini kullandı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözcüsü Catherine Ray de, AA muhabirinin AB Komisyonu'nda gerçekleşen basın toplantısında, "AB Arakan'daki durumu etnik temizlik olarak değerlendiriyor mu?" sorusuna cevap vermeyerek, AB'nin bölgeye insani yardımların ulaşması için görüşmeler sürdürdüğünü söylemekle yetindi.

ab: yardımlara izin verilsin - son dakika haberler
 Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri}

Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri

Vietnam Başbakanlık Binası'ndaki ortak basın toplantısı öncesinde, Başbakan Binali Yıldırım ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc'un eşliğinde, iki ülke arasındaki anlaşmalar imza altına alındı.Ekonomi Bakanlığı ile Vietnam Planlama ve Yatırım Bakanlığı arasındaki serbest bölgeler, ihraç işleme bölg...

Read More »