2024'te satın alabileceğiniz en iyi bütçeli CPU'lar - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Modern işlemciler son derece güçlüdür ancak harika bir çip elde etmek için amiral gemisi tasarımı satın almanıza gerek yoktur. En iyi bütçeli CPU’lar oyun ve üretkenlik konusunda kendi ağırlıklarını koruyabilir ve ağırlıklarını aşabilirler. Ancak kendinizi eski bir ekosisteme kilitlemek istemezsiniz. Favori uygun fiyatlı CPU’larımızın tümü bugün mükemmel performans ve gelecekte de mükemmel yükseltme potansiyeli sunuyor.

Genel olarak en iyi CPU’larla daha çok ilgileniyor musunuz? İşte 2024’ün en iyi işlemcileri listemiz.

PC oyunlarının ardındaki teknolojiyi haftalık olarak inceleyin

AMD Ryzen 5 7600 kutusu.

AMD


AMD Ryzen 7600X

Çoğu için en iyi bütçe işlemcisi

Artıları

  • Altı adet yüksek performanslı Zen 4 çekirdeği

  • Çok fazla yükseltme potansiyeli

  • Uygun Fiyat

  • Verimli enerji

AMD Ryzen 5 7600X, AMD’nin en yeni Ryzen 7000 nesli için uygun fiyatlı CPU’larından biridir ve 200 $ fiyatıyla bu listedeki diğer modellerin çoğundan daha pahalı olmasına rağmen, tartışmasız herkes için en iyi bütçeye uygun CPU’dur.

Her biri maksimuma çıktığında 5 GHz’e yakın, hatta oyun oynarken daha da yüksek hızlarda çalışabilen altı adet yüksek performanslı Zen 4 çekirdeğiyle birlikte gelir. Bunu yalnızca 105W’lık mütevazı bir TDP ile yapar, dolayısıyla bu CPU kompakt sistemler için mükemmeldir. Dahili bir GPU’ya da sahip olduğundan, temel ofis işleri ve web’de gezinmek için kullanmak için grafik kartına bile ihtiyacınız yok. Ancak bu GPU çok güçlü değil, bu nedenle oyun oynamak için özel bir grafik kartı veya başka bir CPU kullanmayı düşünün (aşağıya bakın).

Bu işlemci de AMD’nin yeni AM5 soketinin zemin katında yer aldığından 7600X mükemmel bir yükseltme potansiyeli sunuyor. Gelecek birkaç nesil için, basit bir BIOS güncellemesi yapabilecek ve yeni nesil performans için anakartınıza yeni bir CPU takabileceksiniz; yeni anakarta gerek yok.

AMD Ryzen5 7600X

AMD Ryzen 7600X

Çoğu için en iyi bütçe işlemcisi

Intel Core i5-13400F kutusu.

Intel


Intel Core i5-13400

En iyi bütçeli Intel işlemci

Artıları

  • Üst düzey performans için 10 çekirdek

  • Üretkenlik ve oyun konusunda güçlü

  • Düşük 65W TDP

  • DDR4 ve DDR5’i destekler

Eksileri

  • Sınırlı yükseltme potansiyeli

  • Hız aşırtma desteğinin olmaması

Intel’in 13. ve 14. nesilleri genellikle çok sıcak ve çok yüksek fiyata çok fazla güce sahip olmakla suçlanıyor. Ancak aralarında Core i5-13400 de dahil olmak üzere bazı mükemmel bütçe modelleri gizlenmiş durumda. Altı adet performans çekirdeği ve dört adet verimlilik çekirdeğine sahiptir, bu da üretkenlik görevlerinde ağırlığının çok üzerinde performans göstermesini sağlar ve yüksek saat hızları onu oyun oynamak için de harika kılar.

TDP yalnızca 65W’tır, bu da onu çoğu Intel emsalinden çok daha verimli kılar ve yerleşik grafiklere sahiptir, dolayısıyla sıradan ve bağımsız oyunları oynamak için grafik kartına bile ihtiyacınız yoktur. DDR4 ve DDR5 belleği destekler, böylece isterseniz daha ucuz bellek ve anakartlardan birkaç dolar tasarruf edebilirsiniz.

13600K veya 14700KF gibi 13. ve 14. nesil seçeneklerle bu yonganın yükseltme yolu fena değil, ancak en iyi yongaları önermek daha zor. Intel Arrow Lake piyasaya sürüldüğünde, buradan yükseltme yapmak için tamamen yeni bir anakarta ihtiyacınız olacak.

Kutulu INTEL I5-13400 20M Önbellek, 4,60 GHz'e kadar

Intel Core i5-13400

En iyi bütçeli Intel işlemci

Bir oyun bilgisayarının önünde duran Intel Core i3-12100F kutusu.

Intel


Intel Core i3-12100F

100$’ın altındaki en iyi bütçeli işlemci

Artıları

  • Hyperthreading özelliğine sahip dört adet yüksek güçlü Alder Lake çekirdeği

  • Düşük 58W TDP

  • 100$’ın altında fiyatlandırıldı

  • Çok fazla yükseltme potansiyeli

Intel Core i3-12100F birkaç nesil eski olmasına rağmen dört adet yüksek güçlü Alder Lake çekirdeği, yüksek saat hızı ve ona sekiz iş parçacığı sağlayan hiper iş parçacığı desteği sayesinde oyun ve üretkenlik konusunda hâlâ kendine ait. Yerleşik grafikleri yok, bu yüzden bunu bir grafik kartıyla eşleştirmeniz gerekecek – veya biraz daha pahalı olan Core i3-12100’ü tercih etmeniz gerekecek – ancak giriş seviyesi oyunlar veya günlük ofis işleri ve ev ödevleri için harika .

DDR4 belleği destekler, böylece isterseniz yapınızın maliyetlerini daha da azaltabilirsiniz ve düşük TDP’si ile ısı ve gücün daha önemli olduğu daha kompakt sistemler için mükemmeldir.

Bu CPU’nun yükseltme yolu da fena değil; 12., 13. ve 14. Intel nesilleri arasından seçim yapılabilir. Ayrıca daha uygun fiyatlı performans iyileştirmeleri için DDR5 belleğe de yükseltme yapabilirsiniz.

Intel Core i3-12100F

Intel Core i3-12100F

100$’ın altındaki en iyi bütçeli işlemci

Beyaz arka planda işlemcili AMD Ryzen 5 5600G perakende kutusu.

AMD


AMD Ryzen 5600G

Grafik kartı olmadan oyun oynamak için en iyi bütçeli CPU

Artıları

  • Altı güçlü Zen 3 CPU çekirdeği

  • Gündelik oyunlar için güçlü yerleşik grafikler

  • Grafik kartı gerekmez

Eksileri

  • Eski nesil bir tasarıma kilitlendik

  • Çağdaşlarının CPU gücüne sahip değil

AMD’nin son nesil Zen 3 CPU’larının dişleri biraz uzun olabilir, ancak bütçenize uygun, düşük güçlü bir oyun bilgisayarı istiyorsanız, bunlar hala bunu yapmanın en iyi yollarından biridir. Ryzen 5 5600G, altı adet Zen 3 çekirdeğine ve Vega 7 grafiğine sahiptir; bu da onu grafik kartı olmadan hafif, gündelik ve bağımsız oyunları oynama kapasitesinden daha fazlasına sahip kılar. Daha eskiyse ve tüm ayarları düşük seviyeye getirirseniz AAA oyunları bile oynayabilirsiniz; ancak mükemmel kare hızları beklemeyin.

Bu CPU, eklenen GPU için işlem gücünden fedakarlık ediyor, ne yazık ki bu, 5500 ve 5600 gibi çağdaş nesillerden daha iyi performans alacağınız anlamına geliyor, ancak bu durumlarda bir grafik kartına da ihtiyacınız olacak. Bütçenizi biraz daha genişletebilirseniz Ryzen 5 8500G çok daha hızlıdır ve daha yeni bir CPU ve GPU tasarımına sahiptir, ancak aynı zamanda yeni bir anakart ve DDR5 belleğe de ihtiyacınız olacak, dolayısıyla tasarım açısından o kadar da bütçeli değil.

Eğer karışıma bir GPU eklemezseniz 5600G’nin yükseltme potansiyeli çok iyi değildir, ancak ucuz bir grafik kartı alabilirseniz her zaman mükemmel 5700X3D’ye yükseltebilirsiniz; bu da neredeyse en iyi oyun işlemcisi olan 5800X3D kadar iyidir. onun neslinden.

AMD-Ryzen 5 5600G

AMD Ryzen 5600G

Grafik kartı olmadan oyun oynamak için en iyi bütçeli CPU

Intel Alder Lake Core i5-12600K CPU ve ambalajı.

Jacob Roach / Dijital Trendler


Intel Core i5-12600KF

En iyi 150 $ bütçeli CPU

Intel’in Core i5-12600K modeli, altı performans çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeğiyle tartışmasız kendi neslinin en iyi oyun işlemcisiydi; bu da onu çoklu görev ve üretkenlik çalışmaları için de mükemmel kılıyordu. Bugünlerde biraz modası geçmiş olsa da hala etkileyici derecede güçlü ve şu anda 200 doların çok altında bir fiyata satılıyor.

12600KF’yi satın alarak daha da fazla paradan tasarruf edebilirsiniz; bu yazının yazıldığı sırada yaklaşık 150 dolar civarında olduğu tartışmasız piyasadaki en iyi bütçe işlemcisidir. Yerleşik grafiklerin olmaması bir sorun çünkü bir grafik kartına ihtiyacınız olacak ve bu da kendi masrafını ekliyor.

Yine de, bu CPU’yu (veya standart 12600K’yı) satın alırsanız, inanılmaz bir performansa ve hız aşırtma seçeneğine sahip olacaksınız; bu, bu işlemciyi özellikle oyunlarda çok daha yetenekli hale getirebilir.

Intel Core i5-12600K

Intel Core i5-12600KF

En iyi 150 $ bütçeli CPU

Sizin için doğru CPU’yu seçmek için biraz daha yardıma mı ihtiyacınız var? CPU satın alma kılavuzumuza veya 2024’te satın alabileceğiniz en iyi oyun CPU’ları koleksiyonumuza göz atın.






Rusya, Avrupa yaptırımları nedeniyle Soyuz roketinin fırlatılmasını askıya aldı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Rus uzay ajansı Roscosmos, Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Fransız Guyanası’nda Soyuz roket fırlatmalarını geçici olarak durdurduğunu duyurdu. uzay.com.

Read More »
Masaüstünden PC'ye ve arkaya - masaüstü oyunlarının uyarlamaları - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Masaüstünden PC'ye ve arkaya - masaüstü oyunlarının uyarlamaları - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

İlk WASD gösterisi geldi ve geçti, ancak katılamadıysanız, etkinlik sırasında yayılan endüstri bilgeliğini paylaşmanızı istiyoruz. PCGamesN Theatre’daki tüm harika konuşmaları sitemize yüklüyoruz. Youtube kanalı kaçıranlar için ve en sonuncusu, masa üstü oyunları dünyası ve çeşitli uyarlamaları hakkında.

Read More »

Japonya’da Gerçekleştirilecek Olan 14. Hope Toplantısı Katılımı için Desteklenecek Araştırmacılar Belirlendi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

27 Şubat – 3 Mart 2023 tarihleri arasında Japonya/Tsukuba’da gerçekleştirilecek olan ve Asya, Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen 14. Hope Toplantısı katılımı için yapılan başvurular arasından aşağıda bilgileri yer alan araştırmacılarımızın desteklenmesi uygun bulunmuştur.

Read More »

Steam'de artık oyununuzun üstüne sabitleyebileceğiniz yerleşik bir bulut not defteri var - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Vana vardır yeni sevk edildi Steam Beta’daki Steam’in Oyun İçi Yer Paylaşımı için diğer yeni boya katmanlarının yanı sıra devasa bir kullanıcı arabirimi revizyonu. Aynı zamanda özellikle harika bir fikirle geliyor: seyahat eden bir not defteri.

Read More »

İngiltere rekabet düzenleyicisi, AI pazarının incelemesini başlattı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) bir ilk inceleme açtı ChatGPT gibi sohbet robotlarına güç sağlayan temel büyük dil modellerinin yanı sıra yapay zekanın sunabileceği fırsat ve risklere bakarak yapay zeka sistemleri pazarına girin.

Read More »

Apple'ın pişmanlık duymayan iPad mini'si en düşük fiyatına düşüyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

olduğu bir dünyada herkes her şey olmaya çalışıyor birisi başka bir şey, Apple’ın iPad mini gerçekten göze çarpıyor. Tam zamanlı bilgisayarınız olmayı vaat etmiyor. Sizi akıllı telefonunuzu çöpe atmaya zorlamaz. bu sadece çok tablet olmakta iyi, bu yüzden kendinize bir tane ısmarlamak istiyorsanız, liste Amazon’da satışta.Altıncı nesil iPad mini, 8,3 inç ekrana sahip ve bu da onu Apple’ın en küçük tableti yapıyor. Yine de en az yetenekli olmaktan çok uzak. Üzerinde Pro ve Air ve altında temel modeller olacak şekilde serinin ortasında yer alır. Tablet, modern, iPad Pro benzeri bir tasarıma sahiptir ve küçük boyutu, taşımanın çok kolay olduğu anlamına gelir. Çanta ve ceket ceplerinizde rahatlıkla bulundurabilirsiniz.

Read More »
OnePlus'ın 2024 amiral gemileriyle işi henüz bitmedi. OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3'ü alacak - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

OnePlus'ın 2024 amiral gemileriyle işi henüz bitmedi. OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3'ü alacak - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

İçeriden Wisdom Pikachu’ya göre OnePlus, amiral gemisi tek çipli sistem Snapdragon 8 Gen 3’ü temel alan başka bir akıllı telefon hazırlıyor. OnePlus Ace 3 Pro modelinden bahsediyoruz.

Read More »
Bu uzay yolculuğu yapan Slay the Spire rakibi duyarlı gezegenlerle savaşmanızı sağlıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bu uzay yolculuğu yapan Slay the Spire rakibi duyarlı gezegenlerle savaşmanızı sağlıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bir gezegenle nasıl savaşılır? Gelen Slay the Spire rakibinin sorduğu soru bu Zet MilyonlarcaGeliştirici Ota Imon Studios’un yeni rogue benzeri deste oluşturucusu, Raw Fury tarafından yayınlandı. Bu cesur, bilim kurgu kart oyunu, tehlikeli gezegenlerle savaşma yeteneğinizi artırmak için kendi popülasyonunuzu cephane veya kaynak olarak kullanarak destenizi deneysel kombinasyonlarla birleştirmenize olanak tanır. Balatro, Wildfrost ve Dicefolk’un hemen ardından ve yaklaşan Breachway ve Tendryll’in öncesinde Zet Zillions’un çıkış tarihi artık belirlendi.

Read More »

Yapay diş tekeli, Adalet Bakanlığı'nın New Jersey'deki gişe rekorları kıran Apple antitröst davasını nasıl başlattı? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Peki Adalet Bakanlığı’nın Apple’a açtığı büyük davayla yapay dişlerin ne alakası var? Adalet Bakanlığı’nın davasını Google ve Microsoft için yaptığı gibi Virginia veya Washington DC yerine New Jersey eyaletinde açmaya karar vermesinin nedenlerinden biri bunlar olabilir.

Read More »

Beetlejuice Hakkında Neden Fazla Endişelenmiyoruz Beetlejuice - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Tim Burton’ın Böcek suyu Kaosun sinematik meta ajanlarının planını Disney’in Genie’sinden çok önce pop kültüre tanıttı. Alaaddin veya MCU’nun Deadpool ve Loki’si. Shakespeare’in Puck adlı eserindeki Puck gibi folklorun ve klasiklerin düzenbaz varlıklarıyla yapılan bazı karşılaştırmalar dışında pek fazla mitolojiye yer verilmemiştir. A Yaz Gecesi RüyasıBetelgeuse (filmin gösterişli neon tabelasında adı yazıldığı için) tarihe bağlı olmayan herhangi bir şey olabilir.

Read More »

Other Articles