Yeni Windows 11 Insider yapısı, Copilot AI asistanını otomatik olarak başlatır ve USB 4 80 Gbps desteğini etkinleştirir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri



Microsoft tarafından duyurulduğu üzere, en son Windows 11 Insider Preview Build, 23615, Windows 11 Dev Channel’a tanıtıldı. Bu Insider Önizlemesi, bazı iyileştirmeler ve düzeltmelerin yanı sıra Windows 11’deki yapay zeka asistanı Copilot için otomatik başlatma işlevini test etmeyle birlikte gelir.

Microsoft, Windows 11 PC klavyelerine bir Copilot anahtarının tamamını (1994’ten bu yana ilk yeni anahtar) ekleyecek kadar ileri gittiğinden, Copilot’a otomatik başlatma işlevi eklemek mantıklıdır, ancak neyse ki, anahtara sahip değilseniz veya bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. sadece umursama.

Copilot’un yalnızca en az 1080p çözünürlüğe sahip 27 inç ve üzeri monitörlerde otomatik olarak başlamasının amaçlandığı unutulmamalıdır. Dolayısıyla, bundan daha küçük bir ekran kullanıyorsanız (ve evet, Windows bunu monitörünüzün EDID verileri aracılığıyla anlayabilir), bu Insider güncellemesini her uyguladığınızda Copilot’un otomatik başlatmayı etkinleştirmemesi gerekir.

USB4 80 Gbps desteği kapasitesine sahip Meteor Lake dizüstü bilgisayarların son sürümüyle eşleşen bu Insider Build, aynı zamanda USB4 80 Gbps desteğini de uyguluyor. USB4’ün 40 Gbps tabanındaki ilk büyük yineleme olan 80 Gbps standardı artık genel olarak PCI Express 4.0 ile karşılaştırılabilir düzeydedir. Bu, özellikle harici GPU’lara ve yüksek hızlı harici depolamaya bağımlı gelecekteki cihazlar için iyiye işaret olmalıdır.

Bu temel eklemelerin yanı sıra, bu Insider güncellemesiyle bazı ekstra iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri de yapılıyor.

Ön tarafta, Windows Paylaşımı artık URL’leri doğrudan WhatsApp, Gmail, Twitter, Facebook ve LinkedIn’de paylaşmak için düğmelere sahip. Doğrusunu söylemek gerekirse, Windows Share muhtemelen bu düğmelere zaten sahip olmalıydı. Oldukça zararsız olduğu için bunun gelecekteki bir ana hat güncellemesine zarar görmemesi şaşırtıcı olurdu.

Hata düzeltmeleri, Windows Insider’lar tarafından kullanılan Görev Yöneticisi ve Windows Paylaşımı için kararlılık düzeltmeleriydi. Bu nedenle düzeltilen sorunlar büyük olasılıkla önceki Insider sürümlerine özeldir.

Bu yapıyı mümkün olan en kısa sürede denemek istiyorsanız Microsoft şunları sağlıyor: ISO dosyalarına doğrudan indirmeler bu Windows Insider derlemesi için, 23615. Her zaman olduğu gibi, yalnızca beta test kullanıcısı olmanın bir sakıncası yoksa ve genel olarak yeni özellikleri denemeye istekliyseniz Windows Insiders sürümlerini denemeniz önerilir. Genel sistem kararlılığını en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız bunun yerine mevcut kararlı sürüme bağlı kalmak en iyisidir.

Horizon Forbidden West Spoiler Röportajı: Beta, Nemesis ve Daha Fazlası - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Horizon Forbidden West Spoiler Röportajı: Beta, Nemesis ve Daha Fazlası - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Aloy, Horizon Forbidden West’i oynadığınızda anlayacağınız Wings of the Ten’e biniyor.resim: Sony/Gerilla

Read More »

Starlink, bir depozito yatırsanız bile aylık servis ve başlangıç ​​seti fiyatlarını artırıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

SpaceX’in uzaydan internet programı Starlink, bu öğleden sonra müşterilere gönderilen yeni bir e-postaya göre, hem Starlink kitlerinin satın alınması hem de aylık hizmet için fiyatları artırıyor. Sınır. Şirket, “bu ayarlamaların tek amacının artan enflasyona ayak uydurmak” olduğunu söylüyor.

Read More »

Geleceğin meta veri deposu ofisi hakkında bilmeniz gerekenler - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Son aylarda pek çok kişinin yaptığı gibi, geleceğin ofisinin meta veri deposunda olduğunu veya meta veri deposunun uzak ve hibrit çalışma sorunlarına çözüm olduğunu söylemek kolay.

Read More »

Spotify Sesli Kitap Ekliyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Spotify’ın yeni sesli kitap serisi, satın alma işlemini gerçekleştirmek için Spotify web sayfasını ziyaret etmenizi gerektirir ve mevcut sesli kitap uygulamalarının geniş yelpazesine kıyasla onları garip bir yere koyar.Fotoğraf: Fabio Prensibi (Shutterstock)

Read More »
Callisto Protokolü İçin Tavsiye Edilen Bilgisayar Özellikleri Açıklandı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Callisto Protokolü İçin Tavsiye Edilen Bilgisayar Özellikleri Açıklandı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Striking Distance Studios’un yaklaşan hayatta kalma korku oyunu The Callisto Protocol’ün PC özellikleri açıklandı. resmi Twitter hesabı. Eh, sadece minimum ve önerilen özellikler en azından olmuştur. Yüksek ve ultra PC özelliklerinden henüz bahsedilmedi, ancak resmi Twitter hesabına göre bunlar yakında gelecek.

Read More »

OpenAI, Avustralya Belediye Başkanı Hakkındaki ChatGPT İddiasıyla İlgili İlk Hakaret Davasıyla Karşı Karşıya Olabilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Avustralyalı bir belediye başkanı, ChatGPT’nin otomatik metin hizmetine karşı ilk karalama davası olacak olan rüşvet nedeniyle hapis yattığına dair yanlış iddialarını düzeltmezse OpenAI’ye dava açabileceğini söyledi.

Read More »

Geçmişten selamlar: Saab arabalarının bulunduğu terk edilmiş bir showroom keşfedildi - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Unutulmuş Binalar YouTube kanalını yöneten şehir kaşifleri, Fransa’da terk edilmiş bir Saab showroom’unu gösteren bir video yayınladılar.

Read More »

Hauts-de-France bölgesinde dijital pazarlama kariyerinizi nasıl geliştirebilirsiniz? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Dijital pazarlama alanındaki fırsatlar hızla artıyor. İlginç bir pozisyon bulmak için doğru becerilere sahip olmanız ve diğer adaylardan öne çıkabilmeniz gerekir. Hauts-de-France bölgesi, özellikle Lille şehri fırsatlarla dolu. İster yerel işletmelerde ister dijital pazarlama konusunda uzmanlaşmış ajanslarda çok sayıda pozisyon vardır.

Read More »

Eski EKWB Çalışanları, şirketin ırkçı ve düşmanca bir çalışma ortamına sahip olduğunu ve fazla mesai ücretini kestiğini söylüyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Güç durumdaki soğutma ve özel bilgisayar oluşturma şirketi EKWB’yi çevreleyen skandal, çok sayıda eski çalışanın şirketi Teksas merkezli ABD ofislerinde ırkçı şakalar ve küfürlü söylemlerle dolu düşmanca bir çalışma ortamı yaratmakla suçlamasıyla büyümeye devam ediyor. Daha da kötüsü, çalışanlar, firmanın kendilerine gerekli fazla mesai ücretini ödemediğini ve ödemeleri sürekli olarak durdurarak tedarikçilerle ilişkilere zarar verdiğini de söylüyor.

Read More »

Other Articles