Suudi uçakları Yemen'i bombaladı: 41 ölü

Suudi uçakları Yemen'i bombaladı: 41 ölü - 02/21 23:49

suudi uçakları yemen'i bombaladı: 41 ölü
2024-02-21
Suudi uçakları Yemen'i bombaladı: 41 ölü

Yemen'de Suudi Arabistan'a bağlı koalisyon uçakları Başkent Sana'yı bombaladı. Sivillerin yoğunlukta bulunduğu bölgede en ağır hasarı bir otel binası aldı.

Saldırı anında otelin dolu olduğu belirtilirken, uçak saldırısında 35'i sivil, 6'sı Husi militanı 41 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

SİVİLLER HEDEF OLDU

Olayın ardından bölgeye gelenler enkaz altındakileri kurtarmak için çalışmalar başlattı. Yıkılan binanın arasından cesetlerin sarktığı görülürken, çıkartılan cesetler battaniyelerle ambulanslara, araçlara konuldu.

2014 yılından bu yana iç savaşın yaşandığı ülkede, Şii Husi hareketi başkent Sana ve ülkenin kuzeyini kontrol altında tutuyor. İç savaşın başlangıcından bu yana en az 10 bin kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca insanın göçe zorlandığı tahmin ediliyor.

suudi uçakları yemen'i bombaladı: 41 ölü
 Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri}

Türkiye ile Vietnam arasında 3 anlaşma imzalandı - Ekonomi Haberleri

Vietnam Başbakanlık Binası'ndaki ortak basın toplantısı öncesinde, Başbakan Binali Yıldırım ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc'un eşliğinde, iki ülke arasındaki anlaşmalar imza altına alındı.Ekonomi Bakanlığı ile Vietnam Planlama ve Yatırım Bakanlığı arasındaki serbest bölgeler, ihraç işleme bölg...

Read More »