Hindistan, SM platformları olarak deepfake gözlemcisi atayacak, hükümet 7 gün içinde politikayı uyumlu hale getirecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Hindistan, SM platformları olarak deepfake gözlemcisi atayacak, hükümet 7 gün içinde politikayı uyumlu hale getirecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Elektronik ve Bilişimden Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar, merkezi hükümetin deepfake’in yayılmasına karşı önlem almak üzere Yedinci Kural yetkilisini aday göstereceğini ve SM platformlarının 7 gün içinde politikalarını uyumlu hale getirmeyi kabul ettiğini duyurdu

Sosyal medyada dolaşan bir dizi deepfake videoyla ilgili artan endişelere ve kamuoyunun tepkisine yanıt olarak, Birliğin Elektronik ve BT’den Sorumlu Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar bugün, Merkezi hükümetin sorunla başa çıkmak için bir yetkili atamayı planladığını duyurdu.

Sosyal medya şirketlerinin temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından bakan, belirlenen Yedinci Kural memurunun deepfake içeriğin yayılmasına karşı harekete geçmekle görevlendirileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Savaş

Deepfakes ile Mücadele: MeitY, sosyal medya temsilcileri yapay zeka destekli sahte videolara karşı plan hazırlıyor

Savaş

Deepfake’lerle Mücadele: Hindistan hükümeti sosyal medya şirketlerinin yöneticileriyle buluşacak ve sorunları tartışacak

Bakan Chandrasekhar şunları söyledi: “Bugün internetin tüm önemli oyuncuları, internet aracıları ile çok uzun bir toplantı yaptık. Ve biz de deepfake konusunu onlarla gündeme getirdik. Onlara Ekim 2022’den itibaren Hindistan hükümetinin onları yanlış bilgilendirme ve yanlış bilgilendirmenin bir parçası olan deepfake tehdidi konusunda uyardığını hatırlattım.”

Şunları ekledi: “Bugün, gelecekteki düzenlemeler ve gelecekte çıkacak bir yasa hakkında konuşurken bile, ki bu da kesinlikle gerekli olan, BT Yasası kapsamındaki mevcut BT kurallarının Deep Fake ile başa çıkmak için yeterli uyumluluk gerekliliklerini sağladığı konusunda aracıların tümü hemfikirdir. BT Yasamızın 23 yaşında olduğunu. Mevcut yasanın, mevcut yasanın ve mevcut kuralların, platformların yanlış bilgilendirme, açıkça yanlış bilgi ve Derin Sahtekarlıklara ilişkin uyumluluk gerekliliklerini sağladığı konusunda hemfikir oldukları bir kez daha kendilerine vurgulandı. Bu platformlar tarafından kabul edildi.”

Chandrasekhar, sosyal medya platformlarına kullanım koşullarını mevcut BT kurallarıyla uyumlu hale getirmeleri için yedi günlük bir süre verildiğini vurguladı. Ayrıca hükümetin sosyal medya şirketlerine karşı İlk Bilgilendirme Raporlarının (FIR) doldurulması konusunda vatandaşlara yardım sağlayacağını belirtti.

Şöyle ekledi: “Zararlar söz konusu olduğunda, bunlar Deep Fakes’i ve aynı zamanda CSAM’yi (Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar Materyali) de içerir ve ayrıca Hindistan İnternet’te yasaklanan diğer çeşitli içerik kategorilerini de içerir.”

Konunun ciddiyetinin altını çizen Bakan, FIR’ların aracılara karşı kayıt altına alınacağını açıkladı. Bu aracıların içeriğin kaynak ayrıntılarını açıklaması durumunda, derin sahte materyali yayınlamaktan sorumlu olan kişilere karşı yasal işlem başlatılacaktır.

Bu ayın başlarında Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, sosyal medya platformlarına yönelik, deepfake’lerin oluşturulması ve yayılmasıyla ilgili yasal hükümleri ve olası cezaları vurgulayan bir tavsiye yayınladı. Chandrasekhar, çevrimiçi platformların, 2021 BT Kuralları’nda belirtildiği gibi, yanlış bilgileri raporlamadan sonraki 36 saat içinde derhal kaldırma ve bu tür içeriğe erişimi devre dışı bırakma konusunda “yasal yükümlülüğe” sahip olduğunu ileri sürdü.

Bakan, hükümetin Hindistan vatandaşlarının dijital alanda güvenliğini ve güvenini sağlama konusundaki kararlılığını yineleyerek sözlerini tamamladı. Özellikle, Merkezi hükümet, deepfake’lerin oluşturulması ve dağıtılmasının, 1 lakh para cezası ve potansiyel üç yıl hapis cezası da dahil olmak üzere önemli bir cezayla sonuçlanabileceğini açıkladı.

(Kurumlardan gelen girdilerle)

Real Steel Devam Filmi Artık Disney+ Yayın Dizisi Olabilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Real Steel Devam Filmi Artık Disney+ Yayın Dizisi Olabilir - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Real Steel geri dönüyor.resim: Disney

Read More »
Illfonic Kendi Hayaletlerini ve Teknolojisini Yaratma Özgürlüğü Verdi, Yapay Zeka Botları Hakkında Konuşuyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Illfonic Kendi Hayaletlerini ve Teknolojisini Yaratma Özgürlüğü Verdi, Yapay Zeka Botları Hakkında Konuşuyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Daha geçen hafta Ilffonic, “Ghostbusters: Spirits Unleashed” adlı yeni bir Ghostbusters oyunu geliştirdiklerini duyurdu. Neyse ki MP1st, tanıtım sunumuna davet edildi ve hatta geliştirme ekibine bazı sorular sormayı başardık.

Read More »
Intel Raptor Lake sızıntısı, AMD'yi endişelendiren çok hızlı bir CPU gösteriyor - bir önemli ayrıntı dışında - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Intel Raptor Lake sızıntısı, AMD'yi endişelendiren çok hızlı bir CPU gösteriyor - bir önemli ayrıntı dışında - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Intel’in Raptor Lake amiral gemisi CPU’su, Core i9-13900K’nın güç kullanımı açısından bir maliyetle de olsa, ciddi derecede hızlı çok çekirdekli performans gösteren sızdırılmış kriterlerde tespit edildi.

Read More »

Magical vivo V25'in Bu Diwali'yi Satın Aldığınız Akıllı Telefon Olmasının En Önemli Nedenleri - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Bu Diwali, harika görünen ve harika performans gösteren bir akıllı telefon almalısınız. Sahip olmaktan gurur duyabileceğiniz ve çok yönlü yenilikçi özellikleriyle kullanıcı deneyiminizi tamamen değiştirebilecek bir akıllı telefon.

Read More »

TC Sessions için erken kayıt fiyatlarının kaybolmasına 24 saatten az bir süre kaldı: Uzay - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

“Boşluk son sınır.” Bu tanıdık sözler, muhtemelen şu anda insanlığın geleceğini uzayda şekillendiren insanların hayal güçlerini ateşledi. Onlarla tanışma, onlardan bir şeyler öğrenme ve onlarla bağlantı kurma fırsatını kaçırmayın. TC Oturumları: Uzay 20226 Aralık’ta Los Angeles’ta patlayacak.

Read More »

Whoop'ta Kara Cuma: Çok özel fitness takipçisi %20 indirim - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Fitness takipçileri aslında bir düzine paradır. Genellikle yalnızca şekil ve renk bakımından farklılık gösterirler, ancak işlev açısından nispeten aynıdırlar. Whoop ile işler biraz farklı, çünkü burada bir cihaz satın almıyorsunuz, bir abonelik alıyorsunuz. Bu, aboneliğinizin bitmesine en az altı ay kaldığında her zaman en son izleyiciyi alacağınız anlamına gelir. Whoop bu abonelikleri 12 ve 24 ay boyunca Kara Cuma’da yüzde 20 indirimle sunuyor! Mevcut Whoop müşterileri de aboneliklerini yenilerlerse indirimden yararlanırlar. İşte NextPit’ten Kara Cuma çeki geliyor!

Read More »
Dell indirim satışı bu oyun dizüstü bilgisayarından 300 $ düşürdü - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Dell indirim satışı bu oyun dizüstü bilgisayarından 300 $ düşürdü - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

DellHer zaman harika dizüstü bilgisayar fırsatlarının tedarikçisi olan Dell’in indirimli satışı, Dell G16 oyun dizüstü bilgisayarını normalden daha da uygun fiyatlı hale getirdi. Genellikle 1.300$ olarak fiyatlandırılır, yalnızca sınırlı bir süre için 1.000$’a düşer ve aşağıdakilerle birlikte gelir: Assassin’s Creed Mirage Ve Bülbül bir kez başlattıklarında. Harika oyun dizüstü bilgisayar fırsatları arayan herkes için gerçekten hoş bir teklif; satın alma düğmesine basmadan önce fiyat olarak neler sunduğuna daha derinlemesine bir göz atalım.

Read More »

Other Articles