Yasak kalktı fiyatlar düştü - Güney Haberleri

Yasak kalktı fiyatlar düştü - Güney Haberleri - 04/12 07:21

yasak kalktı fiyatlar düştü - güney haberleri
2024-04-12
Yasak kalktı fiyatlar düştü - Güney Haberleri
Avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte balık tezgahlarındaki çeşitlilik arttı. Bu durum fiyatların da düşmesine neden oldu. Geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları da 5 liraya kadar düşerken, balıkçılar, müşteri yoğunluğundan memnun. Yasağın kalmasıyla tezgahlardaki balık çeşitlerinin arttığını kaydeden Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, bu yıl çoğu kişinin av yasağına uyduğunu belirterek, bu durumun ise çeşitliliğin artmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

ÇEŞİT BOLLAŞTI
Balık sezonunun 15 Nisan'da kapandığını hatırlatan Polat, "15 Eylül'de kalkan av yasağıyla birlikte büyük teknelerimiz avlanmaya başladı. Balık çeşitlerimiz çıkmaya başladı. Bir hafta sonra bu daha da bollaşacak. Fiyatlar çok fark etti. Eskiden 5-6 çeşit balık varken şimdi 20-25 çeşit balık oldu. Her geçen gün daha fazla balık çıkacak. Tezgahlarımız yavaş yavaş dolmaya başladı. Barbunya, gümüş, çupra, kefal, levrek, istavrit, mezgit, palamut gibi her çeşit balık geliyor" dedi. Yasak döneminde balık fiyatlarının da pahalı olduğunun altını çizen Polat, "Yasak varken çupralevrek 25 ile 30 arasındaydı, şimdi ise 15 liraya indi. Barbun 25-35 arasındaydı, şimdi 10 ile 20 lira arasında satılacak. Hatta 5-6 liraya bile barbun bulmak mümkün . Sardalya 5 liraya düştü. Kefal 7-8 lira. Bu fiyatlar müşteri yoğunluğunu da beraberinde getirdi" diye konuştu.
yasak kalktı fiyatlar düştü - güney haberleri
 Mamak’ta kurslar hafta sonuna alınıyor - Ankara Başkent Haberleri}

Mamak’ta kurslar hafta sonuna alınıyor - Ankara Başkent Haberleri

Her yıl yüzlerce öğrencinin faydalandığı Mamak Kültür Merkezi (MKM) yaz kursları, okulların açılacak olmasıyla birlikte hafta sonuna alınacak. Gitar kursu eğitimi cumartesi ve pazar günleri farklı yaş gruplarına göre saat 09.00- 12.00 arası verilecek. Tiyatro eğitimleri ise cumartesi günleri 09.00-1...

Read More »