Siteleri kaydetme: Pocket'in yer imi uygulaması ve alternatifleri - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Siteleri kaydetme: Pocket'in yer imi uygulaması ve alternatifleri - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

İnternette karşılaştığınız tüm ilginç, önemli veya sadece eğlenceli şeylere ayak uydurmak zor. Şu anda okumaya zaman bulamadığınız veya daha sonra işinize yarayacağı için kaydetmek istediğiniz bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Ancak, çoğumuzun keşfettiği gibi, daha sonra okumak istediğimiz her makale ve site için bir tarayıcıda bir yer imi oluşturmak, büyük bir yer imi karmaşasına neden olabilir.

Yıllar önce, yer imlerine eklenmiş bir makaleyi ayrı bir sunucuya kaydetmenize ve ardından bir bilgisayar veya bir mobil cihaz. Cep 2007’den beri var; Başlangıçta Read It Later olarak adlandırılan, bir Firefox tarayıcı uzantısı olarak hayata başladı, sonunda kendi uygulaması oldu ve 2017’de Mozilla tarafından satın alındı.

Ancak son zamanlarda, ben (ve buradaki en az bir diğer personel Sınır) uygulamayı açtı ve “mevcut tüm Cep hesaplarının 30 Haziran 2022’ye kadar bir Firefox hesabına dönüştürülmesi gerekeceği” uyarısını bulmak için uygulamayı açtı. Sebep, Mozilla’ya göredır-dir “[p]Mozilla ürünleri, merkezi ve güvenli bir hesap sistemi olarak Firefox hesaplarını kullanıyor.” Şirket, artık iki faktörlü kimlik doğrulama ve diğer güvenlik özelliklerini kullanabilecekleri için bunun uygulamanın hayranları için bir avantaj olduğunu öne sürüyor.

Pocket kullanıyorsanız, muhtemelen bu bildirimi görmüşsünüzdür.

Pocket kullanıyorsanız ve zaten bir Firefox hesabınız varsa veya bir tane oluşturmanın sakıncası yoksa sorun yok: sadece hesabı dönüştürün (30 Haziran’a kadar vaktiniz var) ve daha önce olduğu gibi Pocket ile devam edin. Ancak, herhangi bir nedenle bir Firefox hesabı eklemek istemiyorsanız, materyal okumak için yer imlerini toplamak için kullanabileceğiniz alternatif uygulamalar vardır.

Aşağıda, Pocket ve diğer dört yer imi hizmeti uygulamasının açıklaması yer almaktadır. Bu, açıkçası, yalnızca sınırlı bir listedir: hepsi ücretsiz sürümler sunar ve tümü (biri hariç) diğerleri arasında web tarayıcıları, Android cihazları ve iPhone’lar dahil olmak üzere çeşitli cihazlar arasında senkronize edilir. Elbette, daha az spesifik alternatifler var – örneğin, Evernote ve Keep gibi not uygulamaları, makale bağlantılarını kaydedecek ve etiketleyecektir.

Ayrıca, her biri için mevcut yer imlerini içe ve dışa aktarma talimatlarına da bağlantı verdim; çoğu HTML biçiminde çalışır ve bazıları CSV ve diğer dosya biçimlerini de kabul eder.

Pocket, çekici bir arayüz ve çeşitli özellikler geliştirmiştir.

Pocket, çekici bir arayüz ve çeşitli özellikler geliştirmiştir.

Pocket, makalelerinizi en yeni veya en eskiye göre sıralamanıza, favorileri seçmenize, liste veya ızgara biçiminde görüntülemenize ve saklamak istediklerinizi arşivlemenize veya etiketler aracılığıyla düzenlemenize olanak tanıyan birçok seçeneğe sahip güzel tasarlanmış bir arayüz geliştirdi. Ana ekranı (şu anda bir “beta” etiketi taşır), “Web’in En İyisi” olarak adlandırdığı şeyle birlikte en son kayıtlarınızı gösterir. Makalelerinizi sosyal medya aracılığıyla paylaşabilir veya başkalarının bulması için uygulama içinde önerebilirsiniz. Chrome, Firefox, Edge ve Safari dahil olmak üzere çeşitli tarayıcılar için uzantılar ve Android ve iOS cihazlar için uygulamalar vardır.

Ücretli sürüm: Premium sürüm (ayda 4,99 ABD Doları veya yılda 49.99 ABD Doları), tam metin arama ve diğer özelliklerin yanı sıra kaydettiğiniz her şeyin (web’den kaybolması durumunda) kalıcı bir kitaplığı ekler.

Talimatları dışa aktarTalimatları içe aktar

Bir süredir ortalıkta dolaşan Instapaper, sağlam, kullanımı kolay bir uygulama.

Bir süredir ortalıkta dolaşan Instapaper, sağlam, kullanımı kolay bir uygulama.

Pocket gibi, Instapaper basit bir web eklentisi olarak başladı ve birkaç yinelemeden (ve sahiplerden) geçti; şu anda, Instant Paper adlı bağımsız bir şirketin parçasıdır. Web uygulamasının oldukça basit bir kullanıcı arayüzü var; ızgara görünümü yokken küçük resimleri açıp kapatabilirsiniz. Web tarayıcıları (bir Chrome uzantısı, Safari uzantısı, Firefox uzantısı veya yer imi kullanarak), iOS, Android ve Kindle sunar (ve bunlar arasında eşitlenir). Ücretsiz bir hesap, sınırsız sayıda makale, video ve diğer içeriği kaydetmenize olanak tanır. Ayrıca kaydettiğiniz makalelerdeki metni vurgulayabilir, ayda beş adede kadar not oluşturabilir ve her makalenin adını, bağlantısını veya özetini düzenleyebilirsiniz.

Ücretli sürüm: Premium sürüm (ayda 2,99 ABD doları veya yılda 29,99 ABD doları) kayıtlı belgeleriniz, sınırsız notlar ve metinden konuşmaya tam metin araması ekler.

Talimatları dışa aktarTalimatları içe aktar (sadece kayıtlı kullanıcılar tarafından erişilebilir)

Raindrop.io ciddi kullanıcılar içindir ve bir dizi seçenek ve kullanıcı arayüzü sunar.

Raindrop.io ciddi kullanıcılar içindir ve bir dizi seçenek ve kullanıcı arayüzü sunar.

Raindrop, Instapaper’ın basitliğine sahip olmayabilir, ancak özellikle bilgi koleksiyonlarınız konusunda ciddiyseniz, yardımcı olabilecek bir sürü özelliği vardır. Web sürümü, makalelerinizi Moodboard adlı ilginç bir biçim de dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde görüntülemenize olanak tanır. Burada listelenen diğerlerinin çoğu gibi, Raindrop’un ücretsiz sürümü de sınırsız sayıda cihazda sınırsız sayıda yer imi kaydetme sunar; bunlara Mac’ler, iOS cihazlar, Android cihazlar için uygulamalar ve Chrome, Safari, Firefox ve Edge tarayıcıları için uzantılar dahildir. Başkalarıyla paylaşabilir ve başlıkları, etiketleri ve açıklamaları düzenleyebilirsiniz.

Ücretli sürüm: Pro sürümü (ayda 3 ABD doları veya yılda 28 ABD doları) tam metin arama, bulut yedekleme ve yer imi eklediğiniz tüm sitelerin kalıcı bir kitaplığını ekler.

Talimatları dışa aktarTalimatları içe aktar

Paperspan, basit, temel yer imi sağlar.

Paperspan, basit, temel yer imi sağlar.

Paperspan, gerçekten sade bir yer imi hizmeti istiyorsanız iyi olan eski moda, basit bir uygulamadır. Kaydedilmiş yer imleriniz için ayrı klasörler oluşturabilirsiniz, ancak hepsi bu kadar. Burada listelenen diğer üç hizmetten farklı olarak, güzel grafikler yok, vurgulama yok, listeler ve ızgaralar arasında seçim yok – makaleyi uygulama içinde bile okumazsınız, yalnızca orijinal makaleye gönderilirsiniz. Çoğu okuyucu muhtemelen bu diğer özellikleri kaçıracaktır, ancak temel bilgilerle ilgileniyorsanız, denemek isteyebilirsiniz.

Ücretli sürüm: Yok

Talimatları dışa aktar – Talimatları içe aktar (Yan menüden “İçe Aktar” seçeneğine tıklayın)

Matter'ın ana ekranında okuma tavsiyesi var.

Matter’ın ana ekranında okuma tavsiyesi var.

Kaydedilmiş bağlantılar sıranız.

Kaydedilmiş bağlantılar sıranız.

Matter, şu anda yalnızca iOS aygıtları ve web için kullanılabilen (önce iOS’a yüklemeniz gerekse de) yepyeni, henüz geliştirme aşamasında olan bir uygulamadır; bazen gelecekte bir Android uygulaması vaat edilir. Uygulama, yalnızca yer imlerini kaydetmekten çok, sosyal medyadaki favorileri takip etmeye ve yeni etkileyiciler bulmaya çok daha uygundur. Haber bültenlerinizi okumak, belirli tweeter’ları takip etmek, Readwise ve Notion gibi uygulamalarla senkronize etmek ve Kindle’a makaleler göndermek için e-postanızı ekleyebilirsiniz. Şu anda, mobil uygulama gitmenin yolu; web sürümü, başka hiçbir özellik olmadan yalnızca kuyruğunuzdaki siteleri gösterir. Mevcut Cep sitelerinizi çekmek istiyorsanız, bunu uygulamaya bağlanarak (verileri içe aktarmak yerine) yaparsınız. Şu anda, uygulama herhangi bir premium katman olmadan ücretsizdir. Sonuç olarak, potansiyeli olan ilginç bir uygulama.

Dışa aktarma talimatları: uygulamada, Ayarlar > Verilerinizi dışa aktar’ı seçin

İthalat talimatları: uygulamada Ayarlar > Bağlı Hesaplar’ı seçin

22'de beklenebilecek 3 büyük işyeri değişikliği - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

İş yeri son birkaç yılda önemli ölçüde değişti ve bu yıl izin verilmesi pek olası değil. Ancak, gelecekteki bir “metaverse” ile ilgili son zamanlardaki endüstri gürültüsünün ortasında, işletmeler için çok daha acil öncelikler var.

Read More »
Rusya, Çalınan Kredi Kartları İçin 4 Dark Web Marketplace'i çökertti - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Rusya, Çalınan Kredi Kartları İçin 4 Dark Web Marketplace'i çökertti - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Rusya’nın üstlendiği özel bir kolluk operasyonu, hükümet siber suçluları kendi topraklarında barındırmaya karşı aktif önlemler almaya devam ederken, çalıntı kredi kartlarının çalınması ve satışı konusunda uzmanlaşmış dört çevrimiçi pazarın ele geçirilmesine ve kapatılmasına yol açtı.

Read More »
Elden Ring modu, PC'deki en iyi hayatta kalma oyunu yapmak üzere - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Elden Ring modu, PC'deki en iyi hayatta kalma oyunu yapmak üzere - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Demek Elden Ring’i yendin. Ve yeni oyunu artı yendin. Ve bunu 20 saatte, zırhsız ve Malenia’dan hiçbir hasar almadan yaptınız. Evet, peki, şimdi hepsini tekrar yapmak zorunda kalacaksın, ama bu sefer susayacaksın. Ve açlıktan ölüyorum. Ve yavaş yavaş vebadan ölüyor. Bu doğru: Elden Ring artık bir hayatta kalma oyunu.

Read More »

Önleme, Müdahaleye Göre Öncelik Alır - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Neredeyse hiç kimse tüm yumurtalarını önleme sepetine koyduğunu söylemese de, siber güvenlik uzmanlarının üçte biri, izinsiz giriş önlemeyi olay müdahalesine (IR) 80/20 veya daha yüksek bir oranda ağırlıklandırdıklarını söyledi.

Read More »
Stilize Arapça Starfield sanatı, Dune'dan doğruca çıktı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Stilize Arapça Starfield sanatı, Dune'dan doğruca çıktı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Çeşitli gruplardan karakter arka planlarına kadar Starfield dünyası hakkında zaten biraz bilgimiz olsa da, uzay oyununun kendimizi nasıl etkileyeceği konusunda hala biraz ipucumuz var. bilim kurgu olabilir yıldız alanı dilleri henüz bilmiyoruz, ancak bir hayranın Starfield başlığının stilize edilmiş bir Arapça çevirisi sanatı, zaten yolun yarısına gelmiş gibi görünüyor.

Read More »

Çinli EV Üreticileri, Uygun Fiyatlı Arabalar, En Yüksek NCAP Derecelendirmesi ile Avrupa Pazarlarını Hedefliyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Çinli elektrikli araç (EV) üreticileri, en yüksek güvenlik derecelendirmelerine ve birçok yüksek teknoloji özelliğine sahip daha uygun fiyatlı arabalarla Avrupalı ​​sürücüleri ve büyük kurumsal müşterileri kazanmayı hedefliyor.

Read More »
Isı Nedir ve Nasıl Kaybedilir? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Isı Nedir ve Nasıl Kaybedilir? - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Need for Speed ​​Unbound, Need for Speed ​​serisinin en yeni oyunu ve aynı zamanda seride oynadığım en iyi oyunlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Ama bunu gelecek incelememiz için saklayacağım ve bunun yerine HEAT hakkında konuşmak için buradayız.

Read More »

Birinci Nesil Apple iPhone Müzayedede Satılıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Benzer bir açılmamış iPhone, Ekim ayında 40.000 dolara satıldı.resim: Andreas Rentz (Getty Resimleri)

Read More »
Yen Audio, 300 Yıldır Slime'ları Öldürüyorum ve Seviyemi Maksimuma Çıkardım kitabının 1. Cildini Yayınlıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Yen Audio, 300 Yıldır Slime'ları Öldürüyorum ve Seviyemi Maksimuma Çıkardım kitabının 1. Cildini Yayınlıyor - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri

Yen Audio, sesli kitap kadrosunu duyurmaktan heyecan duyuyor 300 YILDIR SLIMES’I ÖLDÜRÜYORUM VE SEVİYEMİ ÇIKARIYORUM, CİLT 1. 12/12/2023 tarihinde yayınlanacak olan kayıtta, animede Laika’yı seslendiren Rachelle Heger yer alacak.

Read More »

Other Articles