Dünya alarma geçti - Son Dakika Haberler

Dünya alarma geçti - Son Dakika Haberler - 04/02 01:36

dünya alarma geçti - son dakika haberler
2024-04-02
Dünya alarma geçti - Son Dakika Haberler
Rusya ve Ukrayna arasında önceki gün yaşanan Kerç Boğazı krizi sürüyor. Rusya, ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nın karasuları açıklarında Karadeniz'den Azak Denizi'ne giriş yapmaya çalışan Ukrayna donanmasına ait üç geminin geçişine engel olup ateş açmıştı. Rusya dün Kerç Boğazı'nı yeniden trafiğe açtı ancak el koyduğu 3 gemiyi teslim etmedi. Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi ülkede 60 gün savaş durumu ilan etti. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ise bu kararın "Rusya'ya savaş ilan edilmesi" anlamına gelmediğini, ancak savaş için ilk hazırlık aşaması olacağını söyledi. Ukrayna parlamentosu da 28 Kasım'dan itibaren 30 günlük sıkıyönetime geçilmesini öngören kararı kabul etti. ABD'nin çağrısı üzerine ise BM Güvenlik Kurulu dün acil toplandı. Avrupa Birliği de Rusya'yı kınarken, NATO - Ukrayna Komisyonu olağanüstü toplandı. ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Bu küstah eylem, uluslararası toplum tarafından kınanmalı ve asla kabul edilmemeli.'' dedi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de "NATO, tüm üyeleriyle Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor" dedi.

TÜRKİYE: GEÇİŞLER ENGELLENMEMELİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz. Karadeniz'e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz" denildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Süreci yakından takip ediyoruz. Sağ duyu çağrısında bulunmak isterim" dedi.
dünya alarma geçti - son dakika haberler
 Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler}

Obama'nın Trump'a bıraktığı mektubun içeriği açıklandı - Son Dakika Haberler

ABD eski Başkanı Barack Obama'nın halefi Donald Trump'a bıraktığı mektubun içeriğini Amerikan CNN televizyonu tarafından yayınladı.Obama'nın Oval Ofis'teki çalışma masasının çekmecesine bıraktığı mektupta, "demokrasi ilkelerini aşındırmamak gerektiği" uyarısı var.'BİZ BU MAKAMIN GEÇİCİ SAKİNLERİYİZ....

Read More »